Sport

OFK “BRDO”-SAOPSTENJE ZA JAVNOST

U dogovoru sa UO OFK Brdo zelimo da objavimo saopstenje za javnost u vezano za radom OFK Brdo. Vecini simpatizera naseg popularnog kluba je poznato da je isti imao odredjenih problema u radu.

Zelja je da se ti problemi prevazidju u interesu svih onih kojima nas klub lezi na srcu a pogotovo onima koji ga vode i aktivno rade za dobrobit kluba. Uglavnom su to ljudi iz UO kluba i bivsi fudbaleri OFK Polet, Rakovcani 79, Patrije iz Rizvanovica, Slobode iz Biscana a i Mladosti iz Carakova, medju kojima ima i onih koji su nastavili svoju karijeru i u prijedorskim klubovima Berek, Prijedor i Rudar.

U razgovorima koji su vodjeni,s ciljem da se od OFK Brdo napravi jedan respektabilan klub sa svim izvrsnim organima i programima koje su potrebni za normalno funkcionisanje kluba, doslo se do zakljucaka koji samo mogu da pomognu u daljnjem uspjesnom radu kluba.
Za pocetak izdvajamo:
1.Plan finansiranja OFK Brdo
2.Nacin vodjenja blagajne OFK BrdoOFK
3.Kontrola vodjenja blagajne OFK Brdo
4.Formiranje Radne grupe za
5.Odrzavanje godisnje (Izborne) Skupstine Kluba OFK Brdo

Zelimo da obrazlozimo po tackama predlozeno:

PLAN FINANSIRANJA OFK BRDO. 
Detaljni plan ce biti predmet rasprave radne grupe ali u ovom trenutku je dogovoreno slijedece.
– Da svi oni koji zele da pomognu Klub sa donacijom ili da se uclane u Klub 100(Radi se o akciji koja tece od pocetka osnivanja kluba a koja ima za cilj da okupi 100 i vise donatora koji bi uplatili po 100km) to mogu uradtit kod svih clanova UO koji su zaduzili clanske karte i clanova Radne grupe i kod istih mogu izvrsiti Uplate.
– Radi se na otvaranju racuna sa posebnim kontom za uplate iz inostranstva kao i pay-pal a sve uplate u domovinu mogu izvrsiti kod blagajnika OFK Brdo Amira Duratovica i Sauda Begovica. Pored njih dvojice upalte mogu primati dosadasnji kordinatori koji su dobili odobrenje od Uprave Kluba. S tim da su kordinatori duzni upoznati blagajnike o uplatama a nakon zaprimljene uplate od strane blagajnika sva imena uplatioca ce biti objavljena na stranici OFK Brdo.

pripreme_2013_7

NACIN VODJENJA I KONTROLA BLAGAJNE OFK BRDO. 
Blagajnici OFK Brdo su Amir Duratovic i Damir Habibovic (dijaspora) a kontrolor blagajnika je Saud Begovic. Blagajnici i kontrol su neovisni u svom radu a sve poslove koje se ticu oko financiranja Kluba radice u dogovoru. Isti su odgovorni Upravi Kluba i Radnoj Grupi za svoj rad. Sva trojica su se obavezala da ce jednom mjesecno o stanju blagajne i finansijskim tokovima obavjestavati UO Kluba i Radnu grupu.
pripreme_2013_6RADNA GRUPA. 
Formirana je Radna grupa sa zadatkom da se u buducem radu sto vise i aktivnije sami ukljuce u rad i vodjenje Kluba i da zajednicki pripreme platformu za godisnju Skupstinu (ljeto 2013)gdje bi se zu dogovor iznasla sto bolja i moguca rjesenja za funkionisanje OFK Brdo.
Radna grupa:
Kadic Kerim
Kadic Ferid –Zagalo
Rizvanovic Vahid-Vaha
Svraka Abdulah-Dule
Crljenkovic Mesud-Mesa
Causevic Mirsad
Causevic Zikrija
Padjen Eniz
Causevic Azmir-Djokin
Mulalic Emir-Jerkovic
Damir Habibovic
Samir Sehic-Sekin
Nihad Mehanovic

IZBORNA SKUPSTINA.
Izborna Skupstina OFK Brdo treba da se odrzi na ljeto, kada se moze obezbjediti ucesce vecine zainteresovanih. Radna grupa u saradnji sa Upravnim odborom kluba ce izvrsiti sve neophodne pripreme kako bi se Skupstina kluba organizovala i sprovela na zadovoljstvo svih onih kojima je stalo da OFK uspjesno funkcionira.
Na kraju, pozivamo sve one koji zele da svojim konstruktivnim prijedlozima pomognu daljni rad Kluba da nam iste dostave, na cemu smo im unaprijed zahvalni.

S postovanjem, Upravni odbor, Radni tim za dijasporu

Leave a Reply