Društvo, Kultura, Zanimljivosti, Život

POKLON REISU-L-ULEME POVODOM ROĐENJA PETOG DJETETA

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović darovao je peto dijete porodice Velibašić iz Prijedora.

Ovom prilikom posjeta je bila u džematu Hambarine, MIZ Prijedor, a porodici Velibašić, gdje su roditelji Dijana i Muharem dobili svoje peto dijete kćerku Ejlu.

Majka Dijana je ovim povodom izrazila posebnu radost.
„Veoma nam znači kada neko ispred naše Islamske zajednice dođe i obraduje i djecu i nas, a posebno nam znači pažnja i podrška vrhovnog poglavara naše zajednice reisu-l-uleme ef. Kavazovića

Ovoj posjeti prisustvovao je Benjamin-ef. Hodžić, glavni imam MIZ Prijedor i ujedno i imam džemata Hambarine, koji je istakao da je ovo posebna aktivnost, jer bez braka nemamo porodica, a bez potpunih porodica nemamo djece, a samim tim bez djece nema ni naše zajednice. Zahvalio se reisu-l-ulemi i dr. Safiji Malkić voditeljici Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Posjeti je ispred rijaseta prisustvovala dr. Safija Malkić, voditeljica Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i uručila poklone, čestitala roditeljima, te kroz razgovor istakla kako je riječ o podršci i stimulaciji nataliteta.
– Iskrene čestitke porodici koju je Allah, dž.š., obradovao petim djetetom koju dodjeljuje reisu-l-ulema kao vid podrške porodicama sa više djece u našoj domovini, a u svrhu realiziranja projekta Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ – istakla je dr. Malkić.

U pratnji je bila i Merjema Šehović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Prijedor koja se zahvalila na posebnoj pažnji koju Rijaset IZ ukazuje porodicama sa više djece dodjeljujući im poklon od reisu-l-uleme i Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ.

MIZ Prijedor