Društvo, OFK Brdo, Sport, Zanimljivosti, Život

PRELIJEPO DRUŽENJE NA VEDROM POLJU

Ako ste iz neopravdanih razloga izostali sa jučerašnjeg druženja na Vedrom polju, pogriješili ste. Zaista, prelijepo druženje, dosta fine raje koja  je nekada žarila i palila fudbalskim terenima Mataruškog Brda i šire.

Utakmica veterana je bila posebna priča i treba istaći da nam treba više sličnih događaja. Organizacijom ove utakmice Omladinski fudbalski klub Brdo je dokazao da brine o fudbalerima koji su okončali karijeru.

Tako je ideja Suada Pašića (Alin) naišla na plodno tlo jer Brdo život znbači za nekadašnje, sadašnje i buduće fudbalere.

Nakon utakmice, druženje uz živu muziku i dosta jako pozitivne energije. Najsrdačnije se zahvaljujemo svima koji su bila sa nama jer i ovo druženje je iskorišteno da pobošljamo stanje u klupskoj kasi.

Kada je riječ o finansijskim izazovima ove sezone, treba naglasiti da smo održali prošireni sastanak. Konstatovali smo da se u narednom periodu moramo više angažovati kako bi osigurali neophodna sredstva za rad klub u drugoligaškom društvu.

Naš najznačajniji donator, Samir Čaušević, pozvao je prijatelje Brda da se više angažuju kako bi mogli odgovoriti finansijskim izazovima.