Sport

PRIJEDORČANKAMA PRIPAO DERBI PREMIJER LIGE BIH

U derbi susretu 15. kola Premijer lige BiH, prijedorske stonoteniserke ostvarile su značajnu pobjedu u borbi za što bolji plasman pred play off. Prijedorčanke su slavile uvjerljivu pobjedu u duelu sa ekipom Kreke iz Tuzle. Meč je završen trijumfom domaće ekipe 4-0.

Bio je to okršaj drugoplasiranih Prijedorčanki i Kreke koja je treća na tabeli. Na prvi pogled, uzimajući u obzir visoku pobjedu, reklo bi se bez problema nova pobjeda stonoteniserki sa Sane. Ali, nije bilo baš tako.

Prvi i drugi meč su bili jako neizvjesni i igrani su u pet setova. Najbolja prijedorska stonoteniserka, mlada Marija Gnjatić slavila je u meču protiv Eme Lovrić 3-2, a njena klupska kolegica Jelena Mrđa bila je bolja od Diane Marinić, istim rezultatom.

Miljana Velaula je bila bolja od Ene Kasumović, 3-0. Dileme nije bilo ni u igri parova Gnjatić- Velaula sa 3-0 dobile su par Kreke iz Tutle, Marinić – Lovrić .
Ovim trijumfom prijedorske stonotenserke na korak su od planiranog pred početak sezone, a toje plasman u play off sa druge ozicije. Na završnici će se naći četiri najbolje ekipe u Bosni I Hercegovini.

Senudin Safić