Društvo, Kultura, Zanimljivosti, Život

STAROGRADSKE LIPE ZA STARE I MLADE

Prebrzo je vrijeme u kojem živimo. Nekako smo se naučili da su poslovni termini ispred svega, tako da sve više zanemarujemo druženje i nova poznanstva.

Kako bi dali svoj doprinos razvijanju zajedništva unutar lokalne zajednice, Udruženje “Starogradske lipe” iz srca prijedorske čaršije, organizuje prelijepu manifestaciju koja spaja prelijepe dane prošlosti i sadašnjosti.

Stari grad ima svoje lipe i slobodno možemo reći da je to bilo kultno mjesto, posebno za zaljubljene iz grada na Sani.

To naglašava i predsjednik Udruženja ” Starogradske lipe” Amir Oklopčić i ističe da je ovo prilika da se ispričaju anegdote, sretnu prijatelji i provede prelijep dan uz obale Sane.

Uz zajednički ručak, ostane se cijeli dan. Stari grad je bio i ostao, posebna sredina u Prijedoru. Mještani, razasuti širom svijeta, traže načina kako da se okupe za vrijeme godišnjih odmora. Zato je manifestacija “Starogradske lipe” odličan primjer.

Ako je suditi prema obećanjima mlade raje, okupljanja i šetnje ispod lipa, neće prestati.

Selma Oklopčić kaže da će nastaviti tamo gdje stanu njeni roditelji, komšije i prijatelji iz Starog grada. “Mogu i obećati da će to tako biti”, naglašava Selma Oklopčić koja je rođena u Holandiji, a živi u Austriji.


Senudin Safić /Mojprijedor.com