Kolumne, Nikolina od Bosne

TITANIK VS BOSNA I HERCEGOVINA

Piše: Nikolina Balaban
BHPoliticariZa tren oka je 2013. godina iz stvarnosti postala istorija. Nisam ni osetila kada je prohujala pored mene. I onda sam ovih par dana ,,uživala,, kako to obično biva, slušajući, čitajući izveštaje i govore BIH političara ,,s osvrtom na uspehe u prethodnoj godini,,. Sve bajno, savršeno, uspeli smo, nastavljamo…Izuzetni rezultati u ekonomiji, investicijama, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala projektima građevinskim, enegetskim, poljoprivrednim, u oblastima tužilaštva, pravosuđa, policije, zdravstvu, ma nema…šta god da mi padne na pamet.

GRANDIOZNO! VIŠE OD OČEKIVANOG! PREGALAČKI! UPRKOS PREPREKAMA! SPEKTAKULARNO! KRITIKA I SAMOKRITIKA IZNAD SVEGA! ZA DOBRO GRAĐANA!

Naravno, niko me ništa ne pita, a mojih odgovora je mnogo. Prvo jedan prost, sram Vas bilo. Uh, ovo ih pogodi!!! Jeftino, uvredljivo za zdrav razum. I ovo ih pogađa, samo tako!!! Katastrofa od gluposti i laži. Otupela sam od silne demagogije. Hajde Nikolina, vrati se sebi, dok još imaš kome.

Najlakše je tražiti od običnog naroda da steže kaiš! Meni se čini kako je kaiš dovoljno stegnut i da ga je dalje nemoguće stegnuti. Čovek mora stvarno biti mađioničar da bi ovde živeo i preživeo. I nije ovo napad na vladajuće strukture, nego se odnosi i na one koji sebe zovu opozicijom. U našoj zemlji nema opozicije, što sami dokazuju sadašnjim, prošlim, a i budućim, finim rečnikom, da ne psujem, neprirodnim (sinonim bi bio bludnim, ali onda ću početi psovati…) koalicijama. Političari u BiH, ma na kojoj razini bili, su kao roba, sa upotrebnom ili bez upotrebne vrednosti.
Čak i pokvarena roba.

Oni se prodaju, licitiraju, kupuju… Skoro, pa bez izuzetka. Kažu, na programskoj osnovi. Ma daj, a ja ne da sam ,,sisala veslo,, nego progutala čamac, pa verujem. Dve reči oni samo razumeju. Opet, skoro, pa bez izuzetka. INTERES I PROFIT. A nakon toga, zaboravljaju dana obećanja, a dakako, i svoje glasače više ne žele ni čuti ni videti. Ustvari, zahvaljujući glasačima i dobili su upotrebnu vrednost. I glasači se prodaju se i kupuju za jeftine pare.

Poverovaću nekom od političara u Bosni i Hercegovini, samo ako doživim da neko od njih uhapsi samog sebe za bilo šta.

Skoro sam pročitala da su putnici na davno potonulom Titanicu svi bili zdravi, ali nisu imali sreće…A mi…

Nek nam je srećna 2014. sa tradicionalnom porukom svih političara svom narodu i odanim biračima ,,Lipši magarče do zelene trave,,.

PS. Ovo bi bio moj mali doprinos predizbornoj kampanji. Hvala.

Leave a Reply