Društvo, Šehidsko, Video

VIDEO: KADROVI KOJI BUDE EMOCIJE I ZAJEDNIŠTVO

Velid Zahirović je autor ovog divnog video uratka koji budi naše emocije i sjećanja na ljeto 1992.godine. Prisjetimo se naših šehida, njih 327, u dovama. Prisjetimo se i tako što ćemo obnoviti šehidsko turbe. Dobro vam je poznato da je u toku akcija obnove Šehidskog turbeta u Hambarinama i prikupljanja donacija.

Sigurni smo da da dijelite naše mišljenje kako je ovo izuzetno važan projekt koji realizujemo u našim dragim Hambarinama. Tu su naša djeca, očevi, majke, komšije, prijatelji,… Tu su insani koji nam toliko nedostaju. Značajan korak u pravcu izgradnje smo već napravili.

O tome govori i idejno rješenje Fondacije za održavanje Šehidskog mezarja Hambarine, ali i vaše donacije. Cijenimo vaša djela i uplate za realizaciju ovog projekta u nadi da ćemo uskoro biti u prilici da vam saopćio kako smo i obnovu Šehidskog turbeta u Hambarinama uspješno okončali. Da bi se to desilo, pozivamo sve vas koji niste da nam se pridružite. To moramo uraditi zbog onih koji su ubijeni ni krivi ni dužni ali i zbog onih koji dolaze i koji su budućnost Hambarina i Mataruškog Brda.

Kako uplatiti donaciju?

Koordinatori projekta:
Saud Begović – Hambarine saud_bey@hotmail.com
Damir Habibović– Njemačka damir02@live.de
Elvedin Pađan – Švedska MojPrijedor@hotmail.com (U Švedskoj moguća uplata i preko Swish. Javite se Elvedinu za dalje upute vezane za Swish)
Admir Ejupović – USA/Kanada adobih2000@yahoo.com
Nizam Sikirić – USA nizamstl@hotmail.com
Jasmina Cerić – USA Gofundme

Preko džematskog odbora Hambarine
Blagajnik Derviš Čikotić 065695261

Uplate se mogu uraditi i preko HO Humano Brdo 2010

Uplate Putem žiro-računa Humano Brdo Banka : Oberbank Traun IBAN: AT 901500300761068915 BIC/Swift: OBKLAT2L
Pay Pal: humano.brdo@live.at
Svrha: Turbe Hambarine

Javite nam se na gore navedene mejl adrese ili putem Messengera.

Listu donatora možete pogledati OVDJE!

Fondacija Šehidsko mezarje Hambarine