Društvo, Kultura

Vrijedna donacija za Dječiju biblioteku i posjeta prof.dr. Senadina Lavića

oij6

Dječija biblioteka je bogatija za još oko stotinjak knjiga najznačajnijih pisaca bošnjačke književnosti čiji je izdavač BZK Preporod.

Ova donacija je još vrjednija ako se gleda od koga je došla i ko je posjetio našu biblioteku. Naime, nedavno je uvaženi profesor doktor Senadin Lavić  boravio u Americi. Tamo mu je Fadil Cvrk, iz Humanitarnog fonda Atlanta, pričao o našoj biblioteci na Brdu. Ovom prilikom želimo napomenuti da nam je i Humanitarni fond Atlanta nedavno donirao vrijednu donaciju knjiga.

Profesor Lavić je odvojio svoje dragocjeno vrijeme da nas posjeti, da vidi našu biblioteku i čuje od nas koje su to naše aktivnosti i predložio nam da nađemo načina da podstaknemo djecu da što više čitaju. Profesor je pozitivno iznenađen bibliotekom i njenom urednošću, izrazio je veliko zadovoljstvo što je ova donacija došla u prave ruke i na pravom mjestu. Dogovorili smo i dalju saradnju povodom uanprijeđenja i rada naše biblioteke.

Osim profesora Lavića prisutni u biblioteci su bili i Avdo Huseinović autor više poznatih dokumentarnih filmova na temu agresije na BiH, te Mirsad Čaušević biznismen iz Hambarina koji živi u USA. Ovu za nas veoma bitnu i prestižnu posjetu popratila je i naša nastavnica bosanskog jezika i književnosti Mirela Musić.

Ovih stotinjak knjiga koje smo dobili na poklon su nešto najdragocjenije što naša biblioteka posjeduje. Dječija biblioteka Humanog brda 2010 posjeduje veliki i raznovrstan knjižni fond pa bi bilo dobro da i odrasli posjete biblioteku i izaberu nešto za svoju dušu.

Selmir Ljumanović – Humano Brdo

Leave a Reply